Lägesrapport Nya Sporthallen

Arbetet med Nya Sporthallen följer tidsplanen. Basket och innebandyn måste dock troligen vänta till måndag 24 augusti innan de får tillgång till att träna i A-hallen.
– Just nu är hela Sporthallen en byggarbetsplats. Det går inte att ta sig in genom entren, säger projektledare Bo Jonsson.

Torbjörn Gehrke inser att bygget innebär att Jämtland måste börja sin lagträning på annan plats, troligen i Torvalla sporthall. Lite knöligt förstås, men JB-coachen håller god min.
– Visst blir det svårare att planera, till exempel när det gäller träningsmatcher på hemmaplan i höst, men vi måste samtidigt vara så smidig som möjligt just nu med tanke allt bygge, menar han.

En provisorisk entre kommer att göras i augusti för att alla – inte minst eleverna på Wargentinskolan – ska kunna ta sig in i byggnaden.
Entren och den nya bron mellan skolan och Nya Sporthallen kommer att vara helt klara i slutet av september eller i oktober.

• Hur nöjd är du med bygget så här långt?
– Jag är nöjd. Det flyter på väldigt fort, säger Bo Jonsson.

Nästa stora del i bygget är att ta emot, montera och lyfta den stora båge som ska sitta på taket av Nya Sporthallen. Allt material kommer från Litauen och det beräknas anlända i veckan.
Upplyftningen av bågen ska göras i mitten av augusti och ska ta en till två dagar.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *