Guardkap av Luleå

Det har varit ett frågetecken hela sommaren, men nu har det förvandlats till ett utropstecken. Förhandlingarna mellan BC Luleå och kroatguarden Toni Prostran har gått i mål.
– Han har varit vårt förstaalternativ på positionen genom hela sommaren, säger Peter Öqvist om en av de mest meriterade spelare som värvats till Luleå under de senaste åren.

24-årige Prostran mäter 181 cm och är en klassisk öststatsguard. Skolad i baketens A, B, C. En lagspelande ledare, men med lite mer spets och talang än de flesta andra från denna region.
I Prostran får Luleå en guard med en ny dimension jämfört med Jonathan Person. 24-åringen är helt enkelt en mycket bredare och bättre spelare.
Prostran är en eminent skytt, en formidabel passare och det tillsammans gör att han på olika sätt kan öppna upp ett försvar.

Lita på att spelare som Wesby och Burrows jublar över det här beskedet. De båda kommer att få fler öppna skott och Luleå som lag blir plötsligt flera klasser bättre.

Nu fattas bara en utländsk insidekraft för att Öqvists lag ska vara komplett. Eller lurar han på att även få in ännu en skytt i form av Andreas Karlsson?

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *