Örebros starka nyförvärv

Örebro spetsar sin bakplan med ett intressant förvärv; Ahmad Starks, 22-åring från University of Illinois och tidigare Oregon State. Den 180 cm långe pg:n har spelat det sista året på riktigt hög collegenivå (Big Ten) och kommer till Örebro genom de kontakter som Charles Barton Sr. har.
Big Ten innehåller mycket bra collegelag som Purdue, Michigan State och University of Michigan.
– Han blir en riktig attraktion, säger ordförande Stefan Johansson till NA.

Starks – som ersätter Cliff Colimon – hade 7,7 poäng i snitt under sitt sista collegeår på Illinois State. Med sina blott 180 centimeter kommer Starks att bli en svårfångad och synnerligen jobbig spelare att möta för motståndarna, men också nyttig i det bollförsvarande spelet. Räkna med att han kommer att kunna göra en och annan bollstöld genom sin låga tyngdpunkt.

Nye coachen Fotios Ioannodis har därmed en intressant och välbalanserad förstafemma att ställa på banan: Starks, Sean Smith, Johan Löfberg, Nebosja Pavlovic och Miklos Szabo. Dessutom Brandon Barton som sjätte man. Här finns både snabbhet och skytte samt insidestyrka. Klart lovande.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *