Zivkovic stannar?

Här kommer ett glädjande besked för Jämtland Basket. Nyttige guarden Stefan Zivkovic verkar bli kvar i laget.
21-åringen var tills för ett par veckor sedan inställd på att flytta till Italien, för spel i en liga motsvarande BasketEttan. Nu har dock förutsättningarna ändrats.

– Vi håller på att få till en lösning där Stefan stannar hos oss permanent, men sannolikt med en öppning om det skulle dyka upp ett utlandskontrakt. Det innebär att Stefan blir spelare nummer 11 i truppen, menar klubbdirektör Peter Johansson.

• Det är väl ett jättebra besked med tanke på att ni tappat/inte kommit överens med Anton Boethius, Marcus Grahn och Hannes Widell?
– Absolut! Stefan är högaktuell för en av de dubbellicenser (kan spela både i ligan och i division 1) som vi har. Han är en viktig bit för oss.

Torbjörn Gehrke och övriga coachstaben har höga tankar om Zivkovic och hoppas att kombinationen division 1 + ligan ska vara det som får honom att lyfta på allvar.

Mikael Jönsson är en annan av de unga egna produkter som kommer att få en bärande roll i Jämtland U. Jönsson är dock för gammal för att ha dubbellicens.
– Vi har haft en dialog och Mikael känner att han vill spela värdematcher. Därför kommer han att träna med ligalaget och spela i BasketEttan.

Peter Johansson är mycket nöjd med dagsläget vad gäller alla spelares möjligheter att få matchning.
– De senaste säsongerna har vi saknat det. För vissa spelare har det varit mycket att nöta bänk och då är det lätt att tappa lite gnista. Årets lösning är optimal för alla. Vi ska också se till så att våra yngre killar i Östersund får bra matcher i division 2.

Publicerat av

Hans Andersson