Fryshuset alltför hett

Damligalaget Fryshuset var en alltför hård nöt att knäcka för ÖB i dagens träningsmatch i just Fryshuset. 49-72 i baken sved förstås.
– Det här var ändå precis den match vi ville ha. Bra tempo och vi fick många svar, säger Krister Blomgren.

En svajig andraperiod blev som ett blysänke för Blomgrens lag som tappade kontakten fullständigt.
– Vi tog skott i fel lägen och de kunde kontra på oss. Fryshuset har snabba guards och de vänder spelet väldigt bra.

Ett ändrat försvarsspel (en mix mellan zon och man-man) i andra halvlek gav bra resultat för ÖB. Man fick bättre stopp på Fryshuset och slapp bli kontraslaget.

En annan orsak till 23-poängstorsken var att ÖB saknade insideduon Frida Joelsson (fortsatt rehab för knäskadan) och Moa Lundqvist (förkylning).

• Hur bra är Fryshuset?
– Tror de kommer att tillhöra de fyra-fem sista lagen i ligan. Det är kanhända ett lag vi kommer att få möta i ett kval, om vi går dit.
Stockholmslaget kommer att börja säsongen med ett helsvenskt material. Möjligen får man ett bra insidetillskott o form av Solnas Line Göransson.

Förra Jämtlandsspelaren Danielle Elvbo debuterade i Fryshusets linne. Hon gjorde en okej insats.
– Tidigare har hon varit stjärna i sina lag, men nu blir hon mer av en lagspelare. Det kommer nog att ta lite tid innan hon är van vid den rollen, menar Blomgren.

Spelarbetyg från helgen: Stina Dahlins formkurva är fortsatt positiv. Hon attackerar bra och mycket och kommer ofta till strafflinjen. Hela 21 straffkast visar vem som var mest aktiv framåt. Olivia Lindgren gjorde en stark insats i dag, med 20 poäng och bra skytte.
– Det mest roliga var kanske att alla spelare bidrog och vågade. Varje spelare höll en bra nivå.

Förutom matcherna hade ÖB-coacherna också ett annat syfte med helgen i Stockholm.
– Vi har jobbat mycket med teambuilding på mitt och Åsas sommarställe här i Stockholm. Det har varit väldigt lyckat, säger Krister, som är född och uppväxt i Södertälje.

Fryshuset-Östersund 72-49
Poäng ÖB: Olivia Lindgren 20, Stina Dahlin 13, Josefin Hellberg 6, Sanna Edström 5, Emelie Aronsson 4, Mika Vågström 1.

Publicerat av

Hans Andersson