Henrys första träning

Vid 16.30-tiden stod han där på golvet i Nya Sporthallen; Corin Henry.
– Vad liten han är, sa damcoachen Eva Lundqvist och travesterade Doris när hon såg ”Sickan” för första gången i Jönssonliganfilmerna.

Det är sant. Jämtlands nye PG må vara blott 180 cm, men vi tar gärna en liten spelare om han väger upp detta med stor skicklighet.
Henry har under flera år som proffs visat att han håller måttet. Åren i Australien och på Nya Zeeland (Sydney Kings (2012/13 respektive Waikato Pistons, 2014) var båda lyckade, liksom de två säsongerna i danska Naestved (11/12 och 14/15).

I sin första proffsklubb, Naestved, snittade han hela 22 poäng och 5 assists på 34 matcher. I fjolårets återkomst i klubben hade han 17 poäng i snitt. Båda gångerna ledde Henry sitt lag till semifinal.

Om amerikanen lyckas upprepa samma siffror i Jämtland kommer Torbjörn Gehrke säkert att vara nöjd. Corin Henry är dessutom en försvarsspelare av rang.

Hur såg han då ut under sitt första pass i Nya Sporthallen?
Han var snabb i fötterna, med ett härligt förstasteg och ännu snabbare när han förflyttade bollen. Hans skytte såg också vasst ut.
Men i övrigt var det mest statiska moment där Torbjörn Gehrke gick igenom olika anfallssystem.
– Första träningen blir lätt. Corin ska mest få springa resan ur kroppen, sa Gehrke.

• Hur verkar han vara, som person?
– Han är ett riktigt proffs. Han har varit ute och spelat i flera länder och vet. Jag tror att det är en stor fördel att han spelat i Skandinavien. Han känner till kynnet och kulturen här.

Henrys amerikanska kollega Najee White anländer i morgon och gör sin första träning på eftermiddagen.

Publicerat av

Hans Andersson