Jättetalangen lämnar Sverige

Sveriges kanske största talang på P99-sidan lämnar Sverige för skolbasket i USA. Det handlar förstås om Fryshusets Felix Lemetti.

16-åringen har fått klart mee ett komplett stipendium vid mäktiga gymnasieskolan Powerhouse/Monteverde Academy. Skolan är rankad som nummer 1 i USA.

Coachen Kevin Boyle – som rankas som en av de främsta i USA – har i över 20 år unga talanger på St Patrick, NJ och Montverde Academy. Boyle har hjälpt till att utveckla mer än 50 spelare som sedan fått NCAA Division-I stipendium, däribland Kyrie Irving och Michael Gilchrist (etta respektive tvåa i NBA-draften 2011 och 2012).
Joel Embiid (trea i 2014 års draft) samt den D’Angelo Russell (tvåa i årets NBA-draft) är två andra spelare som Boyle haft under sina vingar.

Här följer kort ett samtal som Fryshuset nyligen hade med Felix Lemetti.
• Hur har du förberett dig den här sommaren för den kommande säsongen?
– Jag tar det seriöst varje sommar att alltid försöka bli bättre och passa på att träna på de saker jag kan bli bättre på. Denna sommaren har varit speciell då jag åkte till San Antonio,TX, för George Gervin Experience – Basketball Camp med Fryshuset Basket.
Det gav mig verkligen en ”ego boost” för nu vet jag att jag kan spela mot amerikanska spelare och vara på samma nivå som dem.

• Hur ser dina förväntningar ut för det här året?
– Jag förväntar mig att det här året ska kunna bidra till nästa steg i min utveckling inom basket och att jag också får prova på en ny miljö. Jag förväntar mig inte så mycket speltid då jag är ny, men jag hoppas kunna ta en plats i rotationen och komma in i spelet.
Det jag däremot är exalterad över är att få lära mig av en så pass meriterad coach som Boyle, han kommer att lära mig att utvecklas och växa inom den sport som jag älskar.

De senaste säsongerna har basketlagen på Montverde Academy uppnått imponerade resultat, där de bland annat kammat hem det
nationella mästerskapet år 2013, 2014 samt 2015.

Publicerat av

Hans Andersson