14:00: Jämtland-Borås

Om ett antal timmar är det dags för försäsongens sista träningsmatch för Torbjörn Gehrke och hans lag; Jämtland mot Borås. Finalmatchen i Plaza Invitational.
Då hoppas vi få se några fler utropstecken räta ut sig för ”Älgarna” (Det är ju ändå ligapremiär på fredag…). Det vi främst vill se är detta:

1. Ett bättre försvar. Mer lagorienterat och samlat. Mer aggressivt. Fler stopp. Helst under 80 poäng insläppt.

2. Ett lugnare och mer metodiskt anfallsspel, där fler spelare är involverade och där anfallen är längre. Corin Henry har enorma spetskvaliteter, men just nu är han och Najee White stressade över att Jämtland inte vinner. Då blir det uppspeedat, krampaktigt – och för mycket soloprestationer. Dagens guardspel är oroväckande likt det i fjol, då en lika frustrerad Mario Pesut drog upp tempot för högt, körde solo och så blev det frustration över hela spelet. Coola ned! Låt bollen gå ett par varv! Då kommet skottlägena!

(Då har vi inte nämnt att Gehrke fortfarande saknar en pusselbit. En målgörande andreguard, en tvåa, ett komplement till Corin Henry. Det skulle innebära fördelar för Henry, för Gustav Hansson, för Niklas Larsson, för hela laget och faktiskt även för Jämtland U som slipper få uttröttade ligaguards till sina matcher. Just nu är det lite väl tunt på hot och rutin bredvid Henry).

Det här vet förstås Gehrke och de övriga. I en optimal värld skulle man gå ut och förstärka, men man kommer aldrig att göra det innan pengarna finns.

– Det här handlar om ansvar. Vi har ett ansvar mot allt och alla att sköta oss ekonomiskt, menar en ledare som vill vara anonym.

Det som kommer att förändra läget är om Jämtland börjar vinna, drar folk till Nya Sporthallen och får en stark stöttning från partners. Då och först då kan det bli aktuellt med en målgörande tvåa bredvid Corin Henry.

Tills dess hoppas förstås Jämtlandsledningen att befintliga spelare som Gustav Hansson, Stefan Zivkovic och Olle Lundqvist kan ta de där snabba utvecklingsstegen. Vem vet: kanske får vi se någon eller några av dessa blommar ut i år. Kapaciteten finns.

Till dagens match saknas Niklas Larsson. Han vill vila sin axel. Corin Henry är småförkyld och konmer inte att gå tunga minuter.

Publicerat av

Hans Andersson