”Dino kommer att bli nyttig”

Jämtlands jakt på trendbrott fortsätter. Hemmacupen slutade med förluster mot Södertälje och Borås.
– Första halvlek i dag var i alla fall ett trendbrott. Jag hade unnat killarna att få leda i halvtid, säger Torbjörn Gehrke.

63–96 mot Södertälje och 74–96 mot Borås är siffrorna som grinar Jämtland i ansiktet. Gehrke kan trösta sig med att det kan ha varit säsongens SM-finalpar man mötte.
En annan tröst är att Jämtland spelade utan axelskadade Niklas Larsson mot Borås och att Corin Henry var förkyld. Dessutom fick nye Dino Cinac tre snabba fouls och blev bänkad ett tag.

– Dino kommer att bli nyttig för oss. Han springer fortfarande fel efersom han inte lärt sig våra system. Det tar nog några matcher innan han är inne i det.
• Några spelare som gladde i dag?
– Ja, förutom Dino var även Srdjan och Najee mycket bra i första halvlek. De spelade inspirerande och fysiskt. Alla klev upp i försvaret i första halvlek. Borås fick sätta en del treor, men oftast hade vi en hand i ansiktet.
– Vi hade mycket energi i första halvlek och tog inte tokiga skott. Sammanhållningen i försvar var bra. Det som behövs nu är att vi måste lära oss att spela tillsammans, även om det går emot. Tyvärr tappade vi rörelsen och även lite av humöret i andra halvlek.

• Hur ser det ut på skadefronten inför ligapremiären?
-Jag räknar med att både Niklas och Anton (Kobylak, som blev trampad på foten) kan spela.
När det gäller Olle Lundqvist kommer Jämtland att använda honom mer sparsamt. Man vill absolut inte bränna ut honom eftersom han är viktig både för A- och division 1-laget.
– Olle har skolan att tänka på också. Därför blir det hemmamatcherna i ligan som är nummer 1 för honom och division 1. Vi vill inte att han ska behöva resa så mycket, säger Gehrke.

Matchfakta
Jämtland-Borås 74–96
26–25, 18–28, 14–25, 16–18
Jämtland: Dino Cinac 22, Najee White 14, Anton Kobylak Berglund 10, Srdjan Vukovic 9, Corin Henry 8, Olle Lundqvist 4, Mattias Markusson 4, Jacob Andersson 3. Borås: ås: Jakob Sigurdarson 25, Christian Maråker 16, Mike Palm 14, Omar Krayem 12, Christoffer Almstrand 9, Toni Vitali 8, John Brändmark 6, Simon Gunnarsson 6.

Publicerat av

Hans Andersson