Inget trendbrott

Jakten på ett trendbrott fortsätter. Jämtland föll med 74-96 mot Borås när träningscupen avslutades.
Jo, ett litet trendbrott såg vi; insatsen i den första perioden. Då var Gehrkes lag riktigt bra. Man spelade med intensitet och energi och hade bra sänk framåt. Övertag med 23-14 och en härlig attityd över hela Jämtland. Utan ett antal missade straffkast hade ”Älgarna” haft en större ledning än 26-25.

Sedan kom gamla synder upp i dagen. Alltför släpphänt i försvar och ett anfallsspel som saknade vissa bitar resulterade i att Borås kunde vända och vinna komfortabelt.

Till Jämtlands försvar ska sägas att man saknade Niklas Larsson (axelskadad). Corin Henry och Dino Cinac fick snabba fouls och bänkades en hel del i första halvlek. Henry var dessutom hämmad av en småförkylning.

Förklaringar finns, men faktum kvarstår. Efter två raka segrar har Jämtland radat upp sex torskar. Visst är fisk både nyttigt och gott, men det är INTE roligt att äta så mycket som Jämtland gör just nu.

Inför ligapremiären mot Malbas på fredag behöver Torbjörn Gehrke hitta svaret på hur man ska kunna byta matsedel.
Problemen som måste lösas är främst ett.
Försvaret. Det måste bli svårare att göra poäng på Jämtland. Fler stopp kommer att bygga självförtroende, en känsla man kommer att ta med sig till andra planhalvan.

Anfallsspelet är inte fullkomligt, inte alls, men här gäller det att överbetona ett moment. När Gehrkes gossar trycker på rätt knapp här då kommer en biprodukt att förlösas; rytmen framåt.

Just nu tar Henry och de övriga med sig frustrationen över insläppta poäng till anfallsspelet. Det blir krampaktigt, stelt och enmansprestationer istället för bollförflyttning.

Så: allt fokus på försvaret i veckan!
Det är vårt enda råd just nu.

Publicerat av

Hans Andersson