Westins nya jobb

Mångårige Jämtlandsordföranden Sören Westin är numera en ”fri fågel”. Han sitter inte kvar som ledamot i klubbens styrelse, har ingen roll runt herrlaget utan fokuserar mest på att vara en lojal åskådare på hemmamatcherna.

Westin är dock fortfarande med i basketsvängen, även om det är på ett litet annat plan. Han är så smått engagerad i Basketligan centralt, men också i den relativt nystartade supporterföreningen Basketkorgens Vänner.

BKV är en supporterklubb som ger ekonomiskt eldunderstöd till Jämtland Basket. En annan central person i BKV är förre ekonomichefen i JB, Bertil Andersson, men det finns även andra före detta ledare eller gamla supporters.

– Målet just nu är att vi åtminstone blir 100 medlemmar, säger Sören och syftar på den ide av månadssatsning som klubben nyligen presenterat.

Det handlar om ett erbjudande till privatpersoner och företag att bygga upp en månatlig support där ekonomiska medel tillförs. För några veckor sedan var man 40 stödpersoner, nu har det ökat till 50.

Ett syfte för denna satsning är att med externa medel kunna hjälpa Jämtland Basket både på kort och lång sikt.

Publicerat av

Hans Andersson