Här är namnet

Nu är det klart.
Jämtland Baskets nye maskot kommer att heta…
… Bruce the Moose.

Bruce gjorde matchdebut mot Umeå, och kanske var det hans trivsamma närvaro som lyfte laget. Sällan har vi sett ett sånt lir från Jämtland.
Ja, det var faktiskt fråga om propagandaspel, med mängder av snygga kombinationer, ofta iscensatta av Corin Henry.

Nils Johansson, den driftige mannen bakom Bruce the Moose, var jättenöjd med debuten.
– Han blev direkt väldigt populär, vilket är superkul.

Satsningen på en maskot är genial. I all sin enkelhet rymmer den ett stort mervärde. En glad maskot skapar en varm och även mer avslappnad atmosfär runt matcherna.

Bruce the Moose kommer garanterat att bli en ny stjärna i Jämtland Baskets laguppställning. Vi tror till och med att han har en förmåga att locka ett antal extra åskådare till matcherna, speciellt bland de allra yngsta.

Hemmacoachen Torbjörn Gehrke var å sin sida förstås mest nöjd över segern och över storspelet.
– Vi spelade aggressivt och fortsatte att spela på trots stor ledning. Niklas (Larsson) var fantastisk defensivt. Han höll Nathan Dawit på sju poäng och satte tolv poäng själv. Corin (Henry) var kreativ och intensiv. Jaan (Puidet) var smart i försvaret och hittade rätt med passningar. Kollektivt spelade vi bra defensivt.
• Dina känslor?
– Det var skönt för grabbarna med en seger. Det var också viktigt när vi går in i en tuff vecka med hårt motstånd (Södertälj borta på fredag och hemma lördagen därpå).
– Vi hade bara 14 assist, men vi tog rätt beslut hela tiden.

Publicerat av

Hans Andersson