Start för Basketligan Special

Basketligan Special.
Det är namnet på den nya liga som går igång i helgen i Borås och i Göteborg. ”BS” är en Sverigebaserad serie för spelare med intellektuell funktionsnedsättning.

Östersund Happy Hoops är ett av de sju lagen. Alvik, Central, Ockelbo, Göteborg, Uppsala och Sundsvall är de övriga lagen. Serien spelas i totalt tre sammandrag, där alla lag möter varandra två gånger.

Östersunds coach Tommy Wallin berättar att man startade 2012, då med sju spelare. I dag har truppen svällt till 18 spelare, alla mellan 19 och 48 år. Herrar och damer, grabbar och tjejer blandas i en härlig mix.
– Vi är ett gäng som fungerar väldigt bra tillsammans och som har en härlig lagkänsla. Som coach får man ut väldigt mycket av att träna laget. Spelarna, men även föräldrar och boendepersonal ger så mycket tillbaka, säger Tommy.

Östersund tränar två gånger i veckan i Palmcrantzskolan och har genom åren också spelat ett antal matcher, främst i Kometen cup i Sundsvall.

Starten av Basketligan Special är förstås en milstolpe.
– Det blir fler matcher och fler möjligheter till social samvaro. Dessutom tror jag ligan kommer bidra till att fler lag bildas i Sverige.

Östersunds motståndare i helgen är Sundsvall, Göteborg, Alvik och Central.

Publicerat av

Hans Andersson