Kings nästa för Jämtland

I morgon fredag ställs Jämtland inför årets svåraste match. ”Mission impossible”, skulle vissa säkert kalla den för.
Södertälje Kings på bortaplan.
– Vi ser fram mot utmaningen, hälsar headcoach Torbjörn Gehrke, som själv har ett förflutet som guldcoach i Kings.
– Jag har coachat där i åtta år så det är alltid roligt att komma tillbaka till Täljehallen, säger Torbjörn i ett pressmeddelande.

Södertälje har precis åkt på sin första förlust i år i tävlingssammanhang. 54-62 mot ungerska Falco i Eurocup.
– Den sämsta offensiva insats vi gjort på flera år, menar Vedran Bosnic i LT.

Förlusten lär göra Södertälje än mer hungrigt. Det lär Bosnic se till. I hans värld existerar förstås inte två raka förluster, oavsett motstånd.

Torbjörn Gehrke instämmer i resonemanget.
– Om man vet hur Vedran fungerar kommer han att vilja ställa saker och ting till rätta och få upp momentum inför nästa onsdags cupmatch mot Oostende.

Årets Södertälje ser minst lika bra ut som i fjol. Ett batteri av anfallsvapen, kompletterat med unga talanger och rollspelare.

– Mest intressant, tycker jag personligen, blir att följa spelare som Adam Ramstedt och Nicholas Spires speltid och utveckling under säsongen. De är två extremt talangfulla spelare och är dessutom stora. Det finns fler unga talanger i Södertälje med sina rötter i klubben (totalt hela åtta egna produkter). Det skall bli kul att följa de kommande åren och se om de blommar ut, säger Torbjörn Gehrke.

Södertälje är inte bara regerande trefaldig SM-guldmedaljör, de är också obesegrat i Ligan i år. Jämtland ska naturligtvis vara chanslöst om vi ser till förutsättningarna.
– Vår senaste match mot Umeå är svårbedömd då Umeå inte alls kom till sin rätt. Vi spelade förvisso bra och intensivt i 40 minuter och det hade naturligtvis med saken att göra, men på fredag står det ett lag av en helt annan kaliber på andra sidan.

Som lag vill Torbjörn Gehrke och Zeljko Brlek fortsätta att hitta rätt spel, vilket innebär mer fart och mindre betoning på insideproduktion. Anledningen är förstås att Jämtland spelar utan forwardsduon Dino Cinac och Srdjan Vukovic.
– Vi är inte riktigt där än, men matchen mot Umeå visar att vi tog ett stort kliv framåt, avslutar Torbjörn Gehrke.

Publicerat av

Hans Andersson