Cinac på gott humör

Bloggen fick en kort pratstund med Dino Cinac vid måndagens träning. Jämtlandsspelaren var på gott humör, trots att han går gipsad och inte beräknas vara tillbaka förrän efter jul.

Cinac blev närmast chockad över att hans fotskada – som inträffade på träning för snart tre veckor sedan – var så allvarlig. Så här säger han till Bloggen.
– När det hände kändes det som att det kunde vara ett ledband. Men sedan såg vi på röntgen att det var ett ben (troligen mellanfotsben) som var skadat, berättar han och pekar på ett ställe på ovansidan av foten.

• Hur länge blir du borta?
– Läkaren säger att jag kan vara tillbaka i slutet av januari, men läkare brukar nog ta till i överkant för att undvika bakslag.

Dino ska ha gipset på i sex veckor. Sedan väntar stegvis rehabträning.
– Det är ingen ide att stressa. Då kan benet gå av igen.

Jämtlandsforwarden brukar sällan vara skadad. Det här var hans första riktiga smäll på länge.
– Jag var skadad för sju-åtta år sedan, då jag fortfarande var amatör. Därefter har jag bara haft smågrejor, men kunnat spela.

Skadan kom i ett skede då Cinac hade spelat fyra ligamatcher och var riktigt het. Sista matchen innan skadan gjorde han 19 poäng när Jämtland bortavann mot Sundsvall.
I det läget var Dino tvåa i poängligan med 20 poäng i snitt. Han hade deasutom 7 returer per match och var femma i skottprocent på tvåor i hela ligan.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *