Lördagsmatch

Basketligan, i Nya Sporthallen – dessutom på en lördag!
Just det.
Jämtland tar emot trefaldiga och regerande SM-guldmedaljören Södertälje i morgon. 17,04.

Kanske är det första gången någonsin som Jämtland spelar ligabasket på en lördag. Orsaken är att Södertälje hade bortamatch i Eurocup (Belgien) i onsdags och fick igenom sin önskan om en extra vilodag.

Matchen är en chans till revansch för Torbjörn Gehrke och hans lag efter 37-poängsförlusten i Täljehallen.

– Vi vet alla att Södertälje är överlägset bra om man inte är på tårna.
7-11 i Q1 (båda lagen missade enkla skott) och sedan 10-2 till Södertälje och matchen rann iväg. Att Södertälje skulle vara 37poäng bättre än oss är naturligtvis inte rättvisande gentemot vår egen kapacitet, säger Gehrke i ett pressmeddelande.

Ett antal defensiva misstag i period 1, som skapade osäkerhet i period 2 och sedan fanns ingen återvändo i den matchen för Jämtland.
– Nick Spires och Chris Czerapovicz dominerade oss offensivt i hela matchen. Just Czerapovicz hade jag dagen innan funderat på om jag skulle lyfta fram som spetsspelare hos SBBK i matchtexten, men skrev bara Bowlin, Bizaca och Pita.
– Jag undrar om Chris läste det och ”lackade ur”. 28p och 10/17 skickade en klar signal – spela försvar på mig annars dödar jag er.

Jämtland har haft en vecka på sig hitta rätt matchplan i morgon. Torbjörn Gehrke hoppas ha fulltalig trupp, även om det finns frågetecken för Mattias Markusson. Jämtlandscentern har legat sjuk hela veckan och inte tränat alls.
– Vi hoppas att han byter om och kan ge våra stora spelare några minuters vila på matchdagen.

Jämtland presenterar också en helt ny spelare – ungerske forwarden Zsolt Szabo. Zsolt har bara haft tre dagars träning med laget, men redan gjort så pass gott intryck att Gehrke är riktigt optimistisk.
– Han kommer att bli nyttig utan tvekan. Men det kan komma att ta en vecka till innan Jaan Puidet och Zsolt är helt inspelade. Å andra var det precis därför vi gjorde ”inköpet nu”.
– Efter Södertälje har vi nämligen två veckor innan vi möter Luleå. När den matchen skall spelas bör vi vara nära 100 procent.

Södertäljes match i Belgien i onsdags visar att årets Kings kan vara den bästa upplaga som Vedran Bosnic har coachat. Storlaget Oostende fick kriga till det sista skottet innan segern kunde bärgas.

– Det var en enorm prestation, så kan vi definitivt spela utan press. Det vi vill göra är att tävla i 40 minuter. Inte agera som vi gjorde nere i Södertälje.
Om det sedan räcker för vinst eller inte måste vi nog ta med Södertäljes prestation i beräkningarna.

– Kommer de till 100 procent redo och är fokuserade ska vi inte räcka till.
Men idrott är idrott. Kan Södertälje pressa Oostende ska även vi pressa Södertälje, avslutar Torbjörn Gehrke.

Publicerat av

Hans Andersson