Stark comeback i alla fall

20 poäng. Eller 61-81.
Jämtland föll alltså mot Södertälje, men gjorde en praktfull comeback i mellanperioderna.
– 20 poäng är normalt när Södertälje spelar. De snittar 18 poäng i sina segrar. Men den här matchen skulle inte ha varit 20 poäng utan 12-15. Vi spelade jämnt i tre perioder, sa Torbjörn Gehrke, som dock var gruvligt missnöjd med starten.

Södertälje gjorde 28-9 på första 10, sedan Jämtland bränt nio (!) skott i rad.

– Vi missade en del bollscreens. Det går inte att göra såna misstag mot Södertälje. Men sedan spelade vi hårt i andra och tredje, menade Corin Henry, som tycker att det ändå fanns flera positiva bitar att ta med sig från matchen.

Henry var den stora glädjespridaren i Jämtland. 24 poäng (bäst på planen) och 6 assists är jättefina siffror mot mästarlaget.

Nye Zsolt Szabo gjorde en blekare figur. Han checkade ut från matchen med 5+4, efter 2/11 på tvåor och treor.
– Zsolt har kvaliteter, men i dag var han för passiv. Han visste inte vad han skulle göra i offensiven. Han kommer att bli klart bättre när han får träna de här två veckorna innan nästa match (Luleå), säger Torbjörn Gehrke.

Publicerat av

Hans Andersson