Dramatik i Blackeberg

Jämtland U var ytterst nära att ta sin femte seger i Basketettan. Pånyttfödda Blackeberg – som värvat tre spelare i veckan, bland annat två från Djurgården – vann dock en superdramatisk match med 81-79.
Stefan Zivkovic gick för en lay up med två sekunder kvar, men missade.

Stort beröm dock till Zeljko Brleks lag som kom tillbaka flera gånger från underläge. Ett bevis för stark moral och härlig inställning.

– Deras tre nyförvärv gjorde 61 poäng. Med det här laget är de topp-3, säger Brlek.

Stefan Zivkovic och Jacob Andersson var båda mycket bra. Gustav Hansson och Daniel Johansson får också högt betyg för hårt jobb.

Zivko hade 28+5+5 och fortsätter att imponera. Han har vuxit flera klasser sedan i fjol, framförallt som offensivt hot.
Andersson noterades för 22+14 och han var den ende som riktigt kunde ta kampen under korgarna.
– Jacob var grymt bra. Hans försvar var tufft och hårt och framåt tog han rätt beslut. Han hade starka drives på korgen. Det är en riktigt rolig spelare att lira med, säger Zivkovic.

Lite trist dock att Olle Lundqvist inte kunde spela mer än fyra minuter. Hans knäbesvär är alltså inte helt bra än.

Stefan Zivkovic var inte helt nöjd med insatsen.
– Vi spelade krampaktigt i första halvlek, missade många öppna skott och var allmänt passivt. I andra halvlek öppnade vi bra, sedan ramlade vi in i en svacka där Blackeberg gick upp till åtta plus.

Jämtland krigade dock mycket starkt och tog matchen till sista skottet. Den prestationen får laget ta med sig till de sista tre matcherna i grundserien, som alla går på hemmaplan.

Blackeberg-Jämtland 81-79
Jämtland: Stefan Zivkovic 28, Jacob Andersson 22, Daniel Johansson 11, Mikael Jönsson 9, Gustav Hansson 6, Rasmus Willers 2, Oliver Gehrke 1.

Returer: 46-34.
Turnovers: 22-10.

Publicerat av

Hans Andersson

En kommentar till “Dramatik i Blackeberg”

  1. ”Pånyttfödda” Blackeberg kan man verkligen tala om. Lånat in en drös av spelare från Djurgården för att klara kontraktet. Dessa spelare går tillbaka till ordinarie lag inför de svårare matcherna i tvåan. I sig kanske inget konstigt, om det inte var så att ordförande i utlånande klubben (DIF) är samme man som är ordförande i Blacke. Högst troligt hade Blacke fått kvala nedåt, ganska troligt mot just DIF. På detta sätt manipulerar man situationen på ett ytterst olämpligt och oetiskt sätt. Praktiskt att kunna bestämma i två föreningar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *