Zivkovic om formtoppen

Stefan Zivkovic är höstens stora glädjeämne i Jämtlands division 1-lag. Den formstarke guarden har tagit ett kraftfullt utvecklingssteg och spelar sitt livs basket.
Framförallt har han hittat en tuff och attackerande offensiv, med starkt skytte och hårda drives på korgen. Mognadsprocessen har också gjort sitt till. ”Zivko” tar oftare rätt beslut vilket märks tydligt på hela lagets spel.

En rätt fungerande PG skapar positiva effekter på hela laget eftersom det är den enskilt kanske viktigaste spelaren.

Den starka säsongsstarten återspeglas i de olika statistikligorna – som alltid avslöjar hur eller dåligt det går. JB-spelaren snittar riktigt höga siffror både i poäng och assists.
17 poäng innebär en sjundeplats i den norra skytteligan.
4,6 assist ger en sjätteplats.
Det är totalt sett bland det absolut bästa för en guard i Basketettan norr.
Lägg dessutom till att Zivkovic är seriens klart bästa straffskytt. Snittet är fina 83 procent. Bara Hannes Widell i Eskilstuna (förre lagkompisen i Jämtland) är bättre (84 procent).

I dag blev det 28 poäng för ”Zivko” mot Blackeberg. Det märks att han och Gustav Hansson går väldigt bra ihop som guards. De är båda energiska och bollsäkra och med sina spelstilar kompletterar de varandra.

Den formstyrka som Jämtlandsspelaren visat i höst skvallrar om flera saker. Inte minst att träning ger resultat. 21-åringen är känd för att vara så nära träningsnarkoman man kan komma. Ambitionsmässigt är det inte många som slår honom på fingrarna. Oavsett idrott.

– Jag försöker verkligen bli bättre på något varje dag, i varje träning. Jag har alltid trott att så länge jag arbetar hårt och gör allt jag kan, då kommer resultat att komma, förklarar han.

Det måste kännas skönt för Torbjörn Gehrke att ha spelare med en sån proffsig inställning. Spelare som är ”självgående” till 100 procent. Stefan Zivkovic är faktiskt ett föredöme för alla yngre talanger när det gäller hur man ska tackla sin idrott.

• Hur ser du på din formkurva i höst?
– Jag är nöjd med spelet i division 1. Förhoppningsvis kan det ge mig tid på golvet i ligan. Jag kan inte göra så mycket mer än det jag gör just nu för att få de minuterna. Det är bara att fortsätta att jobba hårt.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *