19:04: Jämtland-Dolphins

Det korta juluppehållet är över. Basketligan börjar igen.
En av matcherna i kväll är Jämtland-Norrköping, 19.04, också kallad ”hemvändarmatchen”.
På förhand är det en av årets tuffaste uppgifter för ”Älgarna”. Dolphins uppvisar en sån stabilitet och högstanivå, att man håller på att segla upp som en SM-finalkandidat – eller åtminstone en outsider bredvid Borås och Södertälje.

Adnan Chuk har på kort tid skapat ett strukturerat och framgångsrikt spel som mycket utgår från ett starkt och uppoffrande försvar samt Joakim Kjellbom. De flesta lag har misslyckats att hitta ett motvapen mot detta.

Torbjörn Gehrke och Jämtland var inte dock alls långt ifrån att knäcka den ”julnöten” och vinna i förra matchen. Ledning i halvtid och jämnt spel eller seger i tre av perioderna räckte dock inte – 78-88 till slut.

Bättre tryck i ”nötknäckaren” i kväll?

Publicerat av

Hans Andersson