Nässjö och förlängt med Szabo

Precis som i fjol avslutar Jämtland Basket året med en bortamatch mot Nässjö.
I fjol gick det som smort; storseger med hela 93–79.
– Det är en otroligt viktig match eftersom det handlar om inbördes möten, säger Torbjörn Gehrke.

I den tuffa fjolårsssäsongen var bortamatchen mot Nässjö en av årets stora ljusglimtar. Jämtland fick plötsligt allt att fungera och vann efter en stiligt genomförd match.
Segerorganissatörer var nyförvärven Dwayne Mitchell och Dee Ayuba som satte 23 respektive 18 poäng.
Onsdagens match spelas med lite andra förutsättningar. Båda lagen ser klart bättre ut och har också samlat på sig sex segrar var.

Nässjö har en ny coach, spanjoren Raul Jimenez, som infört ett nytt och framgångsrikt spelsystem. Jimenex har också valt att satsa på en hel förstafemma av utländska spelare.
Jämtland å sin sida, har samma coach (Torbjörn Gehrke), men i övrigt samma spelsystem. Vad gäller dagsform är Jämtland riktigt på gång, med fyra segrar på sex matcher.
Annars är förutsättningar likadana. Eller som Torbjörn Gehrke säger:
– Att spela i Nässjö är som att spela i en skolåda, men med en enorm atmosfär.

• Det blir förstås en annan typ av match än mot Norrköping?
– Ja, det blir det. Nässjö gillar att springa, men de har inte heller samma storlek eller rutin som Norrköping. Men båda lagen spelar ett lika intensivt försvar. Skillnaden är kanske att Nässjö packar ihop sig i mitten och gör det svårt för motståndarna att driva och komma in på korgen.

• Har det varit många ryggdunkningar efter jättematchen mot Norrköping?
– Ja, många supportrar är glada att vi är med på ett annat sätt i år. Vi har blivit successivt bättre när vi fått tillbaka spelare och hittat en stabilitet.
– Defensivt var insatsen mot Norrköping den bästa jag varit med om i Jämtland. Vi gjorde rätt grejor.

Jämtland saknar fortfarande Anton Kobylak Berglund och Dino Cinac. AKB har vilat i två veckor, men inte blivit speciellt mycket bättre i sin skadade fot. Cinac däremot, är mitt uppe i sin rehabperiod och ska kunna köra i gång med lätt löpträning i början av januari.
– Röntgenbilderna kommer att avgöra hur lång tid Anton måste vila. Det blir ytterligare en vecka eller upp till sex veckor.
– Vad gäller Dino är han nog tidigast tillbaka 15 januari, men sannolikt är att det dröjer ytterligare en tid.

Därför har Jämtland förlängt Zsolt Szabos kontrakt till januari ut. Den ungerske forwarden har smält fint in i Jämtlandslaget och därför var det ingen tvekan.
– Zsolt är bra. Han är en ”stretchfyra”, som likt Mantas Griskenas i Nässjö, kan dra sig ut från korgen.

Publicerat av

Hans Andersson

En kommentar till “Nässjö och förlängt med Szabo”

Kommentarer inaktiverade.