Jämtar uttagna till Baltic cup

Jämtland Basket har fått med tre spelare och en coach till Baltic Cup i Tallinn, 3–5 januari.
Daniel Johansson, Adam Johansson, Oliver Gehrke samt Zeljko Brlek. Olle Lundqvist var given, men tackade nej för att istället koncentrera sig på att rehabträna sina knän.

Baltic Cup spelas för elfte året i rad och har blivit en trivsam och utvecklande tradition för de fyra deltagande länderna Estland, Lettland, Finland och Sverige.
Lagen möts i 18- och 16-årsklasserna och varje nation spelar tre matcher på tre dagar.

För Jämtland Baskets del är 2016 års upplaga ett rekord. Aldrig tidigare har klubben haft så många spelare och ledare med till Baltic Cup.
– Jättekul, säger klubbdirektör Peter Johansson.

Forwarden Daniel Johansson är uttagen i H18-landslaget medan guarden Adam Johansson och forwarden Oliver Gehrke finns med i H16. En av de assisterande coacherna för detta lag är Zeljko Brlek, till vardags assisterande coach bredvid Torbjörn Gehrke i Jämtlands ligalag.

Dessutom skulle även Olle Lundqvist, under normala förutsättningar, har varit given i H18-truppen.
Lundqvist tackade dock nej till lägret i Södertälje samt efterföljande cupspel i Tallinn. Höstens knäskada gjorde att han hellre ville vara hemma i Östersund, rehabträna samt köra med Jämtlands ligalag.
– Ett landslagsläger med fystester och flera basketpass per dag kan ha äventyrat hans knän. Han tog det säkra före det osäkra, berättar hans pappa Mats.

En annan Östersundsspelare som är uttagen till Baltic Cup är Signe Paulsson Glantz – numera i Luleå BG. Hon är en av tolv spelare i Sveriges D 18-landslag.

Två spelare som tvingats tacka nej till D18-landslaget är ÖB-forwarden Stina Dahlin och Emilia Axelsson, den senare i Marbo. I båda fallen handlar det om skador.

Sveriges matcher i Baltic cup är som följer:
Söndag 3 januari: Sverige-Estland.
Måndag 4 januari: Sverige-Lettland.

Publicerat av

Hans Andersson