Vingklippt Sundsvall föll

Sundsvall utan sina tre avstängda utlandsproffs föll mot Örebro med 91-94. Men Sundsvalls åtta kvarvarande spelare gjorde ett gott dagsverke och bjöd på klart bra motstånd.
Dragons vann två perioder, men tappade första med 18-30 – vilket blev för mycket. Ändå hade man läge att nå förlängning, men Charles Barton brände sitt trepoängsskott i slutsekunderna.

Skön seger för förlusttyngda Örebro förstås, som närmast möter Jämtland på tisdag. Jämtland å sin sida gillar inte att Basketförbundet tog ifrån Sundsvalls utlandstrio deras licenser.
Orsaken: orättvisa mot Malbas, Umeå och Jämtland, som kämpar om att nå slutspel ity att det gav Örebro en hjälpande hand.

Jämtland menar att dessa lag, som sköter sig, blir straffade. Klubben författade också i dag ett brev till förbundet, där man påtalade detta.
Förbundet lämnade dock protesten utan bifall.

Vad Basketfeber tycker?
Visst har Jämtland Basket rätt i sak och kanske hade ett poängavdrag för Sundsvall varit det bästa. Men eftersom avstängningen bara gäller en match är det kanske ingen jättegrej. Jämtland bör nog mer koncentrera sig på sitt eget och mobilisera all kraft till tisdagens hemmamatch mot Örebro.
Det kan behövas eftersom närkingarna hittat ett flyt och en rytm i sitt spel. Speciellt nye amerikanen Justin Baker.

En hjälp från förbundet hade varit bra att få, men Jämtland kan bara hjälpa sig själv just nu. ”Älgarna” har helt klart kvalitet för att vända på steken. Både på coachbänken och i laget.
En spelare som kan bli en X-faktor är Najee White. Han behöver hitta tillbaka till sin maxnivå. Den store amerikanen svajar för mycket, åt båda hållen i spelet. Får vi se en urladdning på tisdag?

Publicerat av

Hans Andersson