Ta White till nåder

Torbjörn Gehrkes beslut att matcha Mattias Markusson från start mot Nässjö istället för Najee White var mycket överraskande.

JB-coachen säger till Sporten att han valde de spelare som han trodde skulle vinna matchen. Det är förstås en tydlig vink om vad Gehrke ansåg om Najee Whites dagsform.

Amerikanen fick bara 14 minuter, Markusson 12. Det varken ser bra ut eller är bra.

Självklart skulle Najee White fått klart fler minuter i en sån här viktig match.
Gehrke ville inte utveckla sitt svar när Sportens Patrik Sjödin frågade honom och anledningen är förstås att det är ett känsligt kapitel.

White är garanterat inte glad över att behöva bli ”petad”. Med tanke på att Jämtland förlorade, inser Gehrke nog att han kunde gjort annorlunda.

Bloggen tror att JB-coachen fick ett ”horn i sidan” till sin amerikanske center i matchen mot Luleå. Detta när White ilsknade till i det dramatiska slutskedet och drog på sig en onödig, osportslig foul.

I så fall skulle ”petningen” i dag ha varit en ”markering” och en disciplinåtgärd.

Ett sånt ledarskap är vanligt. Ingen höjer ögonbrynen över det. Men då bör det räcka med en match. Här måste lagets bästa komma först – inget annat.

Vårt råd till Torbjörn Gehrke är: ta Najee White till nåder igen. Ta dessutom ett snack med honom också och betona hans stora betydelse för Jämtland i jakten på slutspel. Om det ska bli slutspel har Jämtland inte råd med några fnurror på tråden.

Använd de närmaste dagarna fram till tisdagsmatchen mot Borås, till att ”lappa ihop” den förmodade relationsspricka som uppstått med White.

Alla måste dra åt samma håll. Lagkemin är som alltid oerhört viktig och får inte förloras på ett sånt här sätt.

Vi som sett Jämtland spela i år vet att White har sina begränsningar, men han har även klara fördelar. Det är dessa fördelar som behöver maximeras de sista omgångarna för att laget ska börja vinna.

Det här är Torbjörn Gehrkes bord. Det är han som i möjligaste mån ska se till att spelarna får utrymme att prestera, att de trivs i laget, känner förtroende från ledningen och hittar harmoni med varandra.

Publicerat av

Hans Andersson