Kvalet till Basketligan

Årets kvalspel till Basketligan har samma utforming som i fjol. De två bästa från superettan ska kvalspela mot ett av de tre sista lagen från Basketligan.

Dessa tre lag, nummer 9, 10 och 11 ska dessförinnan göra upp i en dubbelserie a’ fyra matcher. Det sista laget går in i detta kval.

Frågan är dock om det blir något kval.
– Vi har inte hört något från förbundet. En del klubbar i ligan verkar ha problem med ekonomi , så vi måste avvakta där, säger Jonas Fredriksson i Högsbo.
– Om något lag inte kommer till spel nästa år behövs det inget kval. Då är det bara tio lag kvar och då får väl de två bästa lagen i superettan erbjudandet, tror Fredriksson.

Högsbos eventuella deltagande i ett kvalspel är osäkert. Enligt Jonas Fredriksson kan det vara lite för tidigt med tanke på att laget är nykomlingar o division 1 och även att ekonomin behöver stabiliseras.

Publicerat av

Hans Andersson

2 reaktioner till “Kvalet till Basketligan”

  1. Frågan är väl också om det blir någon fortsättningsserie för lag 9 – 11 i Basketligan om inget lag från Superettan vill kvala, som det var förra säsongen.

  2. Frågan är också vilka lag från Superettan som är både sportsligt kvalificerade, plats 1 – 2 i sluttabellen, och inte är farmarklubb till lag i Basketligan. Tävlingsbestämmelserna säger att: ”Huvudklubb ska delta i en högre serie än farmklubb.” I dagsläget är Solna på plats 1 med 14 poäng, LF Future (farmarklubb till BC Luleå) på plats 2 med 14 poäng, KFUM Uppsala (farmarklubb) på plats 3 med 14 poäng och Högsbo på plats 4 med 10 poäng,

Kommentarer inaktiverade.