Ny succe i USM

Jämtland Basket/Östersund Basket har gjort det igen.
En ny och mycket stor ungdomsframgång är bärgad. I går blev H17-laget klart för semifinal/Final Four i USM i Lomma.

Två storsegrar, först mot ”talangfabriken” Fryshuset och sedan mot Norrort gör att dagens match mot Lobas saknar betydelse för avancemang.
ÖB med coachen Eva Lundqvist siktar dock på en tredje raka vinst eftersom det betyder gruppseger.
I så fall blir ÖB seedat etta eller tvåa i Final Four och får en på förhand något lättare lottning i semifinalen.

I den andra gruppen står striden mellan Mark, Södertälje och Norrköping.

Östersunds H19-lag har det svårare i sin Elite Eight i Norrköping. Sent i går kväll kom tredje raka förlusten, nu mot Dolphins, med 49-69.
ÖB och coachen Peter Johansson visste ändå på förhand att det skulle bli extremt svårt att ta sig vidare, så resultaten är ingen jättebesvikelse.

Faktum är att om H17-laget inte haft sin USM-kvartsfinal samtidigt, skulle ”Peckas” grabbar fått förstärkning av två-tre landslagsspelare från det yngre laget.
Då hade ÖB H19 lika gärna kunnat haft tre raka segrar.

Det som är glädjande för H19 är bland annat att landslagsaktuelle guarden Alexander Sjödin är tillbaka i storform. Han har öst i poäng i de två senaste matcherna. Forwarden Daniel Johansson kompletterar med bra spel.

Positivt också att H19 har full trupp med sig till Lomma: tolv spelare. Det är ett gott tecken till ledarna som alltså lyckats behålla intresset och lagkänslan hos gruppen. Det i sig är också en framgång, absolut inte något att underskatta. Speciellt inte i en idrottsvärld där det mesta tenderar att mätas i segrar och konkreta resultat på resultattavlan.

H17
ÖB-Fryshuset 73-55
Olle Lundqvist 30, Oliver Gehrke 16, Adam Johansson 13, John Pålsson 9, Edward Johansson 3, Oskar Alm 2,
Matchens lirare: Olle Lundqvist.

ÖB-Norrort 93-61
John Pålsson 21, Adam Johansson 18, Oliver Gehrke 18, Olle Lundqvist 16, Edward Johansson 8, Oskar Alm 7, Nils Axelsson 4, Linus Nilsson 2, Johan Petersen 1.
Matchens lirare: John Pålsson.

H19
Norrköping-ÖB 69-49
Alexander Sjödin 22, Daniel Johansson 10, Petter Salmonsson 5, Jakob Nilsson 4, Anton Petersen 3, Oskar Eriksson 2, Jacob Ward 2, Simon Jonsson.

Publicerat av

Hans Andersson

En kommentar till “Ny succe i USM”

 1. Fantastiskt bra av H17-gänget, stort grattis där!
  Final four två år i rad är riktigt bra för den här väldigt lovande truppen.
  U19 gjorde det bra, men i en så tight grupp så var det logiskt att det skulle bli lite för svårt just i år, nästa säsong blir en helt annan femma(Då större delen av truppen hade ett år till godo har jag för mig).

  Hade lite större tro på Helsingborg i U19, men tappet av Simon Birgander till Cocinas.com/Clavijo i Spanien(Perfekt val för honom och svenska U20-landslaget däremot, hans utvecklingskurva bara skenar iväg uppåt) blev allt för kännbart där och insidespelet brast tyvärr,

  Stort grattis till Östersund Basket, det här är riktigt jäkla bra gjort!
  Nu är det bara att gå för ett SM-guld.

Kommentarer inaktiverade.