19:00: ÖB-Akropol

Så var vi då framme vid Damligakvalets första match i Östersund. Mot Akropol. Mot det trilskande och protesterande Akropol. Mot det Akropol som inte ville spela i Torvalla Sporthall. Mot det Akropol som på ett sätt spelar ”under protest”. Men också mot det lag som har klara kvaliteter och absolut inte får underskattas.

19.00 startar matchen och ett gott råd till dig som vill följa det här charmiga Östersundslaget i dess kamp mot Damligan; kom i tid!

Publikplatserna i Torvalla Sporthall är begränsade. Det talas om att maxkapaciteten är 200, men det tror vi inte riktigt på. Som boende i Solv… förlåt, Torvalla, och regelbunden gäst i Sporthallen, anar vi att den siffran är i underkant. Självklart går det att klämma in fler åskådare på kortsidorna.

Ändå, det här kan faktiskt bli en av baskethistoriens mest märkliga matcher i Jämtland. Det kan bli den första i sitt slag där delar av publiken tvingas vända hem eftersom de inte får plats i arenan!

Publicerat av

Hans Andersson