Jämtduo till U20-landslaget?

Nästa vecka presenteras Sveriges första herrtrupp inför sommarens EM-slutspel för U20 i Finland. Jämtlandsduon Mattias Markusson och Anton Kobylak-Berglund är två spelare som säkerligen finns med.

– Mattias är förstås högaktuell och Anton har sett bra ut när han gjort sina inhopp i ligan, menar Pontus Frivold.

Den förre Jämtlandscoachen är alltså kvar i Sveriges U- landslag. Han har dock medvetet valt att trappa ned från sin roll som headcoach.

– Jag har startat ett skoföretag och ska precis öppna en butik i Stockholm. Det är många resor dit just nu, men det är det här jag vill göra.

Basketen, då?

– Jo, det finns plats för den också. I vilken omfattning får vi se, men det var därför som jag flaggade för att kliva av från det stora ansvaret i U20-landslaget. Jag och Henrik Svensson (Malbas) är assisterande i år och Ludvig Degernäs är headcoch.

Har du något uppdrag i Sundsvall Dragons!

– Ingenting. I fjol gjorde jag något jobb på konsultbasis.

Helt klart är att Pontus Frivold har stora kvaliteter som coach. Det såg vi i Jämtland, som han tog till slutspel i sitt första headcoachjobb i Basketligan. Han följde upp det med att leda Sveriges U20- landslag till A-gruppen. 

Nu handlar allt om att behålla den positionen. Sverige kommer att spela i en fyralagsgrupp med bland annat Belgien.

Vilken är er stora stjärna?

– Ludde Håkansson, som går riktigt bra i Spanien (Sevilla). Men han är också aktuell för A-landslaget, så vi vet inte hur mycket vi kan använda honom.

Nästa veckas uttagningstrupp är en så kallad observationstrupp, som ska innehålla 25 spelare, alla födda 1996-97. Den slutliga truppen på 12 spelare spikas i juli.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *