UPPDATERAT: Jämtland U avslutade snyggt

Seger mot Järfälla med 82-77, sedan Jämtland vänt ett underläge. Formstarke Olle Lundqvist var Matchens Suveräna Lirare med nästan en triple double, 25+11+9.

Olle har varit fantastiskt bra under de senaste månaderna. Både i division 1 och i ligan.

– Jag tror att han gynnades av att vara ledig i december och rehabträna. Han fick vila från matcher, blev starkare och nu har Olle hittat en annan dimension, säger Zeljko Brlek.

En annan Jämtlandskille som utvecklats i vår är forwarden Daniel Johansson. Han hade 18+7 mot Järfälla och spelade en av huvudrollerna i matchen.

– Daniel har varit väldigt bra i de senaste fem-sex matcherna. Han har slutat att tveka, är inte rädd att ta fysisk kontakt utan tar verkligen för sig med boll, i man-man-spelet. Dessutom har han större variation i sitt anfallsspel, säger Brlek, som tror att 18-åringen kan vara mogen att ta en dubbellicens nästa säsong.

Är det du som varit på Daniel att ta dessa kliv?

– Det är alla vi coacher som har varit på spelarna, hela säsongen. Vissa tar det snabbare, för andra går det lite långsammare. I Daniels fall har han i år tagit ett steg mot att bli en seniorspelare. 

Brlek stryker under på att Olle Lundqvist och Mattias Markusson är två diamanter i Jämtlands lag. Båda två är unika spelartyper.

– Jag tror att Olle och Mattias om fyra- fem år kommer att kunna vara bärande spelare i A- landslaget. Olle är väldigt speciell. En tvåmeterskille och guard, med teknik och som kan slå sina motståndare. Han påminner om Bodiroga (Dejan). 

Bodiroga (numera 43 år) var en serbisk spelare från forna Jugoslavien som tog OS-silver 1996 i Atlanta. Han spelade för Barcelona, men aldrig i NBA.

NBA är dock en liga som Brlek tror att Mattias Markusson har kapacitet att hamna i.

– Om Matte får rätt träning och matchning kan han nå NBA-nivå. Han är så unik, har sån touch.

Det vore förstås en overkligt skön känsla även för Zeljko Brlek. Det är nämligen han som till stor del coachat honom sedan han började satsa på allvar för fem år sedan.

Vad säger du annars om dagens match?

– Tuff och bra. Vi fick ut mer av laget i dag än i går. Det har varit lite svårt med koncentrationen på slutet, när vi varit klara som tvåa. I dag fick vi i alla fall positiva besked från laget.

Jämtland-Järfälla 82-77

19-21, 21-21, 25-15, 17-20

Jämtland: Olle Lundqvist 25, Daniel Johansson 18, Anton Kobylak-Berglund 11, Mikael Jönsson 9, Mattias Markusson 8, Anton Boethius 4, Oliver Gehrke 4, Adam Johansson 3. Järfällas bästa: P Johnson 16.

Returer: 47-32 (Lundqvist 11).

Assist: 20-12 (Lundqvist 9).

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *