Luleå vann damguldet

Jens Tillman och Luleå gjorde det igen. Laget var som bäst när det gällde och vann kvällens femte och avgörande SM-final mot Umeå/Udominate. 76-51 är solklara siffror. Hemmalaget vann alla fyra perioder. 

Martina Stålvant satte 20 poäng för Luleå medan Ilaria Zanoni var bäst i Udominate på 21.

Östersundssonen Oscar Stenberg får återigen acceptera att hans Umeå är näst bäst i Sverige. Det krävs nog något extra för få bort Luleå från guldtronen. Dock ska sägas att Udominate hade en sällsynt otur med skador i slutet av säsongen. Annars kanske det hade kunnat bli ett annat utfall i finalen.

Luleå å andra sidan,kan mycket väl vara på väg att bli damernas motsvarighet till Södertälje Kings. Det här var lagets tredje raka titel. Tillman är inte alls samma coachtyp som Bosnic, men han har helt klart något extra. Uppsalasonen är en vinnare. Det har han visat i flera år.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *