Ekonomiskt plus för Jämtland

Den ekonomiska prognosen är fortsatt positiv för Jämtland Basket vad gäller årets verksamhetsår. Trots den meningslösa fortsättningsserie som förbundet tvingade Jämtland, Örebro och Umeå att genomföra.

– Siffrorna pekar på att vi kommer att göra ett plusresultat. Precis som vi kalkylerade med för någon månad sedan, menar Peter Johansson.

Det är lite anmärkningsvärt med tanke på att Jämtland missade slutspel och tvingades behålla truppen över fortsättningsserien (med ökade löne- och lägenhetskostnader). I normala fall skulle det vara tillräckliga faktorer för att få ekonomin att svänga i negativ riktning.

Kan det positiva läget bero på att basketen i Jämtland har medvind just nu, med stark avslutning för herrlaget (6 vinster av 7), en närmast sensationell säsong av Jämtland U samt damlagets succe och uppflyttning till Damligan?

– Ja, det kan det. Vi har också väldigt positiva kontakter med näringslivet. Vi är ovanligt långt framme i de samtalen.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *