EXTRA: Fem spelare klara för Jämtland

Fem spelare. Eller en hel femma.

Där har ni den nyhet som Jämtland Basket presenterade på dagens direktsända presskonferens.

Gustav Hansson, Olle Lundqvist, Jaan Puidet, Niklas Larsson och Anton Kobylak-Berglund är klara för minst ett år framåt. De stannar alltså kvar hos ”Älgarna”.

Ett mycket glädjande besked, inte minst med tanke på spelarnas kvalitet och att alla är unga och har sina bästa år framför sig.

– Kontrakten för de här killarna är av blandad art. En del längre, andra kortare, menar coachen och sportchefen Torbjörn Gehrke, som förstås är mycket glad och nöjd.

Dels över att kunna ha fem spelare klara redan 29 april, dels för att alla fem redan nu är viktiga spelare i roteringen.

– De gjorde alla viktiga minuter i fjol och jag är trygg i… ja, jag är helt övertgad om att de här spelarna kommer att ta ytterligare kliv framåt och göra laget ännu bättre.

– Det här är första avstampet som vi gör mot nästa säsong. Sedan vet jag inte om det är rekordtidigt för Jämtland Basket att ha så många spelare klara redan nu. Det kan vår klubbdirektör bättre än mig.

Jämtland har ringat in ytterligare två spelare från fjolårstruppen. Poängligavinnaren Corin Henry samt Dino Cinac.

Henry lär bli svår att få kvar. Andra, mer välbärgade klubbar kommer säkerligen att lägga bud på honom. Cinac däremot känns mer rimlig att få tillbaka.

Hur påverkas ni av den nya regeln om att det blir tillåtet att ha tre istället för två amerikanska spelare nästa säsong?

– Vi skissar på att ha tre amerikaner eller icke EU-spelare i laget. Det är inget självändamål att ha utländska spelare, men vi ser att lönenivån för amerikaner är mer gynnsam än vad gäller EU- spelare, menar klubbdirektör Peter Johansson.

Publicerat av

Hans Andersson