”Valde mellan Jämtland och Luleå”

Olle Lundqvist stannar alltså i Jämtland Basket. Det är ett av dagens bästa besked från presskonferensen.

Jämtlands genom tiderna mest (?) talangfulle basketspelare hade dock ett annat alternativ.

– Jag valde mellan att stanna i Jämtland och flytta till Luleå (BG). Men här har jag en coach som tror på mig och här har jag också mycket bra träningsmöjligheter. Dessutom är det skönt att bo hemma, säger 16-åringen, som går sitt första år på gymnasiet.

Torbjörn Gehrke har enorm tro på sin jättetalang. Det är nästan så att han får hejda sig så att han inte brer på för mycket av superlativ.

– Olle har gjort ett osannolikt avstamp i sin ligakarriär. Han debuterade som endast 14-åring och han kan bli hur bra som helst, menar Gehrke och lyfter samtidigt fram Lundqvists mentala styrka som en av de största faktorerna bakom hans framgång.

– Olle är så trygg och bekväm och han har alltid varit i framkant. Han är en av Europas absolut bästa spelare i sin åldersklass (födda 1999). Då ska vi veta att basket, tillsammans med fotboll, är en av världens största sporter. Konkurrensen är alltså otrolig.

Publicerat av

Hans Andersson