UPPDATERAD: Basketveckan

Första veckan i maj och svensk basket går in i en lång tävlingsvila på seniornivå. SM-gulden på herr- och damsidan är utdelade och nu återstår bara kvalet till division 1.

Östersunds B- lagsdamer är de enda Jämtlandslag som är igång. De spelar kval till ettan (ett märkligt kval förresten, med dubbla sammandrag i södra Sverige) och föll återigen i helgen. Huddinge och Nässjö var för bra och där blir det fortsatt spel i division 2. ÖB slutade sist i gruppen. Övriga lag flyttas upp; Hammarby, Malbas, Huddinge och Nässjö.

– Vi spelade bättre och bättre. Sista matchen mot Huddinge (57-67) var riktigt bra, säger coachen Mats Lundqvist.

Det innebär att ÖBU får fortsätta i den regionala tvåan. Man kommer parallellt även att delta i Stockholmsserien.

Vad gäller Jämtlands- och Östersunds ligalag kan det i veckan hända något i truppbyggnationen. ÖB-coachen Krister Blomgren hoppas få klart med Danielle Elvbo från Fryshuset. Förhoppningsvis kommer det också ett ja från Taylor Wurtz (även om Bloggen tror att hon hellre satsar på spel i länder som Grekland, Italien eller Spanien).

Torbjörn Gehrke och Jämtland Basket jobbar också med både nya och gamla spelare. Corin Henry och Dino Cinac har båda fått kontraktsförslag. Den som är närmast att få svar från är Cinac.

I övrigt jagar Gehrke en ersättare till Mattias Markusson. Spelare är kontaktade (svenskar), men hittills inget konkret napp. Det vi kan vara säkra på är att det kommer att bli en annan spelartyp än den 217 cm långe Markusson, som är en renodlad femma. Jämtland jagar en 5-4:a, en mindre, men mer flexibel spelare.  

Publicerat av

Hans Andersson