Jämtland går med vinst

Den ekonomiska vinden har vänt för Jämtland Basket.

När klubben inom kort (7 juni) håller sitt årsmöte kommer ordförande Bodil Eriksson att rapportera om ett glädjande trendbrott.

– För första gången sedan 2007 redovisar vi ett positivt eget kapital, berättar Eriksson.

Årets resultat är ett överskott, alltså en ekonomisk vinst. Siffrorna är ännu inte offentliga, men det är tillräckligt för att sudda ut alla skulder.

En stor anledning till det är förstås ett hårt och noggrant arbete från styrelsen, men framförallt den hjälpande hand som Östersunds kommun i vintras gav ett krisande Jämtland Basket.

Stödsumman uppgick till 800 000 kronor. Orsaken till kommunens välvilja var bland annat att Jämtland, på grund av om- och utbyggnaden av Sporthallen, fått försvårade möjligheter att bedriva sin verksamhet. 

Hur är då läget just nu – när Nya Sporthallen skymtar i höst?

– Väldigt positivt. Våra samarbetspartners är spända på att se den nya arenan. De ser fram emot att få en träffpunkt, ett ställe där de kan ta med sig sina kunder. Arenan blir ett mervärde för själva matchen och hela upplevelsen. Vi ska också komma ihåg att basket är en underhållningssport, menar sportchef Torbjörn Gehrke, som under maj-juli går in som marknads- och säljstöd i klubben.

Gehrke tror dock inte på en omedelbar jätteeffekt för Arenan redan i höst.

– Jag tror inte att vi får utväxling på nya Arenan förrän nästa sommar och höst. Nu är det mer nyhetens behag, men vänta tills dess att alla verkligen har fått ”provköra” bilen – då inser man nog hur bra det är.

Apropå Gehrkes roll som säljstöd. Han kommer i vår/sommar att avlasta klubbdirektör Peter Johansson i marknadsarbetet.

– Det finns ju bara ett visst antal timmar på dygnet, så hur duktig ”Pecka” än är att jobba mot våra partners, hinner han inte med. Dessutom tror jag att det är trevligt för våra partners att se ett annat ansikte och höra en annan röst, menar Gehrke.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *