Kjellbom, 37, delfin i två år till

Årets MVP i svensk basket bli sin klubb trogen i två år till.

Joakim Kjellbom stannar alltså i Norrköping Dolphins.

– Kroppen håller bra, jag har kunnat slita på och är nöjd med säsongen.  Norrköping var mitt förstaval, säger 37-åringen till Folkbladet.

Uppfriskande nyhet säger vi. Basketligan behöver sina profiler och 37 år är ingen ålder om man älskar sin sport och tar hand om kroppen på ett proffsigt sätt. Titta på Tim Duncan i San Antonio Spurs, som lyckats bibehålla en enormt hög nivå, trots att han nyligen fyllde 40 år. Eller se på fenomenet Ole Einar Björndalen som är ännu äldre, men fortfarande en av skidskyttets absolut bästa. Attityd är alltså viktigare än ålder. 

Mera Norrköping: även Adnan Chuk stannar. Headcoachen har skrivi ett tvåårskontrakt. Dessutom är sportchefen Lasse Johansson (tidigare förbundskapten för damlandslaget) tillbaka i klubben. Lasse har tillbringat fjolåret utomlands, där han stöttat sambon Elisabeth Engnell i hennes proffsspel.

Publicerat av

Hans Andersson