Läget i Jämtland Basket

Sex spelare är klara. Nu fortsätter Jämtland Basket med jakten på nästa sextett. 

Torbjörn Gehrke, Peter Johansson och scoutingchefen Bo Wagenius jobbar för fullt med att hitta de återstående bitarna till nästa års lagpussel.

Förmodligen handlar det om tre utländska (alla med amerikanskt pass) spelare samt tre-fyra svenskar. 

Jämtlands trupp kommer att bestå av 12-14 spelare, där de sista platserna ska tas av egna talanger. I denna grupp återfinns framförallt landslagsspelarna Daniel och Adam Johansson samt Oliver Gehrke.

I planen finns också en svensk insidetalang, som ska ingå i en fyramansrotering. Eller?

– En svensk insidespelare har vi inte i planen just nu, förutsatt att det inte dyker upp någon som vill komma hit och plugga, som ändrar sig utifrån tidigare nej, svarar Torbjörn Gehrke.

– Vi har tidigt identifierat fem unga svenska spelare och fyra av dem har sagt nej av olika anledningar (befintliga kontrakt, studier eller på väg till USA). Resten har år kvar på college eller håller helt enkelt inte måttet. Vi har en spelare kvar som vi tycker är intressant och inväntar svar för att eventuellt gå vidare i diskussioner. 

När börjar lagträningen?

– Det lutar åt andra veckan i augusti, då vi samlar upp våra svenska spelare. Sedan ansluter våra EU-spelare (Jaan Puidet och Dino Cinac) i början av september, samt importerna när vi gör klart med dem i september.

Den sistnämnda punkten är beroende lite på hur stark ekonomin är och hur länge som Jämtland Basket har råd att ha spelarna på plats (artistskatten).

Publicerat av

Hans Andersson