Jämtlandsspelare till Australien

Corin Henry återvänder till Australien. Jämtlandsspelaren och fjolårets poängkung i Basketligan, har skrivit på ett sommarkontrakt med Sandringham  Sabres – en klubb som inte tillhör NBL, den högsta ligan.

Henry har tidigare spelat för toppklubben Sydney Kings. Under 2012/13 gjorde han 22 matcher för den mäktiga föreningen, som bör rankas som en av de största och mest inflytelserika i Australien/Nya Zeeland. Sydney har till exempel en arena som smäller ”lite” högre än den kommande Nya Sporthallen i Östersund. Sydney Super Dome tar in 21 000 åskådare… 

Hur är då läget i förhandlingarna mellan Jämtland Basket och Corin Henry?

Just nu är parterna en bit ifrån varandra. Torbjörn Gehrke vill gärna ha tillbaka sin PG, men inte till vilket pris som helst. Henry är förstås medveten om att hans marknadsvärde har stigit några nivåer, samtidigt som han vill sondera terrängen i södra Europa. 

Det här gör att Jämtland självklart också sneglar åt andra håll för att hitta en ledande PG.

I dagsläget lutar det åt att det blir en annan pointguard än Corin Henry. Liksom att Jämtland avvaktar till i augusti, innan man gör klart med sina tre återstående utlandsproffs.

Publicerat av

Hans Andersson