EXTRA: Setzman väljer Östersund

Här är nästa tunga nyförvärv till Östersunds damligalag: Elin Setzman, insidespelare i Luleås SM-guldlag.

Den 19-åriga forwarden provspelade för Östersund redan i fjol, men valde då att stanna i Luleå och kriga om speltid hos Jens Tillmans lag. I år gör Setzman ett annat val.

– Med Elin får vi ännu en träningsvillig spelare, som alltid krigar och ger 100 procent på träning som match, säger Krister Blomgeen i ett pressmeddelande.

Setzman mäter 183 cm och beskrivs i baskettermer som en ”stretchfyra”. En spelare vars naturliga position är som powerforward, men som gärna rör sig ut mot vingen där hon får utrymme för sitt fina distansskott.

Elin Setzman har haft otur med skador under sin juniortid. Annars hade hon säkerligen gjort fler än de 28 U-landskamper som finns på hennes meritlista.

Värvningen av Elin Setzman är den tredje på två år från Luleå/Northland. I fjol var det två andra SM-guldvinnare som flyttade söderut; Olivia Lindgren och Moa Lundqvist. Setzman är förmodligen tänkt att ersätta just Lundqvist, som flyttar till USA och collegespel. 

Faktum är att de två är nästan identiska spelartyper. Runt 183 cm, lojala slitvargar som älskar att ”gräva” i tresekunders och som tillför en naturlig, fysisk dimension till sina lag. 

Beskedet innebär att ÖB:s nye huvudcoach Alberto Garcia börjar få ett lag som ser riktigt intressant ut. Om Garcia och Krister Blomgren lyckas i jakten på en fem-fyra (den tredje och sista utländska förstärkningen), har ÖB en spännande förstarotering.

 Trolig förstafemma: Olivia Lindgren, Danielle Elvbo, Taylor Wurtz, Taylor Proctor, ny center.

Från bänken: Stina Dahlin, Isabelle Edholm?, Elin Setzman, Frida Joelsson, Alexandra Andreou.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *