ÖB skjuter upp årsmötet: för dåligt intresse

Hårdsatsande Östersund Basket tvingas skjuta upp sitt planerade årsmöte. Det kom bara en medlem vid tisdagens årsmöte.

– Jag hade det på känn, säger ordförande Katarina Paulsson.

Östersund Basket bildades 2015, med syftet att ta över dam- och ungdomsverksamheten från Jämtland Basket. Ungdomssidan hade då varit i Jämtland Ungdom sedan 2009. Från 2014 anslöt även damerna till denna klubb.

Årets årsmöte är alltså det andra i Östersund Basket. Meningen var att årsmötet skulle ha hållits under tisdagen, men det har skjutits upp till i slutet av september.

Orsaken är alltså dåligt intresse. Ordföranden Katarina Paulsson med sina övriga fyra föreslagna styrelseledamöter, fanns på plats på klubbens kansli, men efterrsom bara en medlem dök upp, bestämde man sig för att skjuta upp årsmötet.

– Det kom inga personer och då går det inte att ha något årsmöte. Man måste ha folk som kan säga sitt och ge styrelsen ansvarsfrihet, säger Paulsson.

Det var alltså bara ni i styrelsen på plats?

– Njaee, det kom en person, men det är för lite. Det bör ändå vara lite fler.

Är du besviken?

– Jag hade det på känn eftersom vi hade fått in få anmälningar. Vi får ta omtag och utlysa ett nytt möte till i slutet av september. Då är försäsongen i gång och då bör det vara mer intresse.

Var det oturliga omständigheter som gjorde att det var så dålig uppslutning på årsmötet?

– Egentligen vet jag inte exakt vad det beror på, men generellt är det svårt att få människor att engagera sig. Vi har en pedagogisk uppgift här.

Valberedningen har i alla fall gjort sitt och lämnat ett förslag till styrelse. Där kvarstår Katarina Paulsson som ordförande, en syssla hon trivs med.

– Det har verkligen varit roligt att sitta i styrelsen de här två åren. Det känns också jätteroligt att jobba i Östersund Basket när det är sånt drag i basketen.

Delningen i en herrklubb och en dam- och ungdomsklubb har enligt henne varit bra.

– Det har gett ungdomarna och damerna en annan plats, så att de syns mer.

 

 

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *