UPPDATERAD: Svensk revansch i NM

Sveriges H18 och H16 hittade snabbt tillbaka till segerspåret i NM i Finland. Segrar i dag mot hemmanationen med 71-56 respektive 67-62.

H18: En match med mycket kamp under korgarna. Lagen tog hela 110 (!) returer. 59-51 i Sveriges favör. Flest av alla på banan tog faktiskt Olle Lundqvist. Jämtlandsguarden rev ned hela 14 returer, förmodligen ett personligt rekord på landslagsnivå. Olle satte dessutom 10 poäng, alltså en double-double. 16-åringen fick mest speltid i Sverige, 28 minuter.

Olle Lundqvist var nöjd med det som Sverige presterade.

– Jag tyckte vi genomförde en bra lagmatch och skötte vår gameplan helt enligt planerna. Vi gjorde det vi skulle och vi gjorde det bra. Själv spelade jag helt okej även fast jag vet att jag kan bättre. Jag har lite problem med skottet utifrån men det är bara och åka och träna. 

Sveriges finalmatch i NM går mot Norge under torsdagen.

– Vi ska försöka avsluta på bästa sätt och jag hoppas verkligen vi spelar bra som lag, säger Jämtlandsspelaren.

H16: En skön seger efter debaclet mot Island i går. Matchen var dock ytterst jämn och inte förrän i slutsekunderna kunde Sverige gå ifrån. Oliver Gehrke och Adam Johansson fortsätter att få stort förtroende av lagledningen. 24 respektive 20 minuter i dag. Gehrke hade 13+9, Johansson 5+1+5.

NM avslutas i morgon.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *