Nästa storvärvning av Djurgården

Hårdsatsande Djurgården har gjort klart med sin andra storvärvning på kort tid. Först Brandon Barton från Örebro och nu Mannos Nakos från Uppsala. Båda guards. Båda erfarna ligaspelare som kommer att bli otroligt nyttiga i division 1-laget.

– Att Mannos inte var under kontrakt är en gåta för mig. En spelare som står för hjärta och energi, vilket höjer laget, säger Djurgårdscoachen Stefan Bergman i ett pressmeddelande.

Nakos – som noterade åtta poäng och hela 26 minuter i genomsnitt i fjol – hade helst velat stanna i Uppsala, men ville inte vänta på ett kontraktserbjudande.

– Det här är inget jag såg komma, men som elitidrottsman behöver man ta tuffa beslut ibland, säger han till UNT.

Nakos tycker det är jättejobbigt att flytta från Uppsala Basket.

– Jag är väldigt ledsen. Jag älskar Uppsala och har varit nio år i klubben. Jag har växt upp med mina lagkamrater. Det blir jobbigt att lämna familjen som jag har där.

Uppsalas ordförande, förre ligaspelaren Staffan Persson, kommenterar ”avhoppet” i UNT.

– Jag är överraskad och ledsen. Jag trodde Mannos skulle vänta in vårt kontraktsförslag som vi skulle erbjuda honom så fort vi har hela bilden klar. Vi måste ta ansvar för klubbens långsiktiga överlevnad.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *