Skattemålet inte avgjort för Jämtland

Jämtland Baskets fleråriga kamp för att slippa betala sociala avgifter till domare i Basketligan, är inte över. Klubben har vunnit den första delen, 2008-2013, och även fått ersättning för det, cirka 250 000 kronor. Nu återstår del 2, 2013/14 och 2014/15. 

Den totala summan som Jämtland Basket hoppas få tillbaka är på cirka 95 000 kronor. Klubben har drivit en process mot Skatteverket och fått rätt i Kammarrätten. Skatteverket har överklagat, men Högsta Förvaltningsdomstolen har beslutat att INTE ta upp ärendet.

Skatteverket ger sig dock inte utan hänvisar till en annan dom, där pengarna inte betalats tillbaka till föreningen.

Det gör att det råder en viss osäkerhet huruvida Jämtland kan få ut de 95 000 kronorna.

– Det är en komplicerad process som kan ta tid. Men jag är trygg eftersom vi har Karin Fahlen som sköter arbetet åt oss. Hon är enormt duktig och noggrann, berättade Bodil Eriksson, den förre ordföranden, vid gårdagens årsmöte.

Klubbdirektör Peter Johansson informerade årsmötet att Svenska Basketbollförbundet hjälper Jämtland i detta specifika fall.

Jämtland Baskete arbete mot Skatteverket följs med spänning av övriga basketsverige. Om Karin Fahlen och klubben vinner även detta mål, lär det få prejudicerande verkan för andra basketklubbar om de väljer att driva sina egna mål.

Varje liten krona har betydelse för en klubb som Jämtland Basket, som nu jobbar för att kunna bygga upp ett stort eget kapital.

– När det gäller ekonomin är vi otroligt tacksamma för det stöd som Östersunds kommun gav oss i vintras, sa Bodil Eriksson.

– De 800 000 kronor som vi fick har gett oss handlingsfrihet. Just nu är vi mycket längre fram i vårt samarbete med näringslivet än vad som är brukligt, menar klubbdirektör Peter Johansson.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *