Storsegrar i NM-finalen

Norge blev en munsbit för Sveriges H18- och H16-lag i avslutningsmatcherna i Nordiska Mästerskapen. H18 vann med 80-43 och H16 med 70-43. H16 – med Adam Johansson och Oliver Gehrke – blev därmed NM-mästare.

Jämtlandstrion Olle Lundqvist, Gehrke och Johansson fick alla rikligt med speltid (19, 16 respektive 17 minuter) i sina respektive finalmatcher. De var även aktiva i produktionen.

Olle Lundqvist hade 12 poäng, 5 returer och 6 assist. Hans roll har varit stor under hela NM och det är tydligt att lagledningen anser Lundqvist vara en av lagets bärande spelare.

Adam Johansson gjorde en stark insats i offensiven, med 13 poäng, medan Oliver Gehrke var nyttig som vanligt. Jämtlandsforwarden hade 7+7. Extra skoj att Johansson klivit fram så pass bra i NM med tanke på att han i utgångsläget var uttagen som reserv. Han bör absolut ha stärkt sina chanser att kvala in till Sveriges EM-trupp senare i sommar.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *