Toppmatch av Kobylak

Sverige avslutade U20-EM i Helsingfors med att förlora mot Slovenien med 77-82. Därmed blir det en 10:e plats för blågult i comebacken i A-divisionen – en fullt godkänd insats.

Jämtland Baskets Anton Kobylak-Berglund avslutade EM på ett strålande sätt: Han satte hela 21 poäng i dag, efter 6/14 från trepoängslinjen. AKB var faktiskt matchens bästa målgörare.

Förbundskapten Ludwig Degernäs hade fram till de två sista matcherna valt att inte matcha 20-åringen speciellt mycket. I någon match blev han till och med helt utan speltid. Men i helgen lossnade det på allvar för Jämtlandsspelaren. 

Mot Slovenien blev det hela 21 minuters speltid och i slutet, när Sverige försökte jaga ikapp, var det Kobylak-Berglund som var specialvapnet för Degernäs. Man skissade upp spel där AKB skulle avsluta med sitt trepoängsskytte. 

Den planen fungerade helt okej och när Kobylak-Berglund satte sin sjätte trea fram till 75-77, var Slovenien i gungning. En ny trea, denna gång från Slovenien, stängde dock butiken.

Jätteroligt att du slog till med en sån stormatch!

– Ja, tack! Det släppte lite, men ack för sent, säger Anton.

Svenska laget ska dock inte deppa. Som nykomling i A-gruppen var målet att klara sig kvar och det har man gjort med bravur. Kanske hade det kunnat vara ännu lite bättre om inte playmakern Sheriff Drammeh missat de två sista matcherna.

Flera spelare klev fram och gjorde stora avtryck; de tre guardsen Drammeh, lagkompisen från Södertälje Erik Johansson samt Joel Andersson, Luleå (son till förre Jämtlandscoachen Jana Svensson). Centern Denzel Andersson har varit väldigt nyttig liksom boråsaren John Brändmark.

Publicerat av

Hans Andersson