ÖB arrangerar toppcup?

Ambitiösa och hårdsatsande Östersund Basket smider stora planer på en träningscup i höst. På hemmaplan. Mot Udominate och ett engelskt lag.

Datum: 3-4 september.

Plats: Torvalla Sporthall.

– Det är vad vi planerar för, berättar Krister Blomgren.

Kontakterna med Umeås damer började i fjol, när Östersund träningsmatchade mot det svenska topplaget i Sporthallen i september och sedan stod som värd för damligamatchen mot Norrköping i februari.

Relationen med Umeå bygger bland annat på att Blomgren och västerbottningarnas sportchef Oscar Stenberg varit basketvänner ända sedan 1980-talet. Stenberg är född och uppvuxen i Östersund och har en pappa, Peter, som under en tid var klubbdirektör för Jämtland Basket.

När Oscar Stenberg senare flyttade till Umeå, var han den drivande personen i att starta en dambasketklubb.

Östersund Basket börjar sin lagträning nästa tisdag, 2 augusti, i Lugnviks sporthall. Troligen kommer laget att växla mellan Lugnvik och ATS samt Torvalla Sporthall under augusti. Förhoppningsvis blir Nya Sporthallen klar att träna i under september.
Wiktor Buskas kommer att hålla i träningen i början eftersom nye förstecoachen Alberto Garcia är upptagen med H16-landslagets EM-slutspel.

De två utlandsproffsen Taylor Wurtz och Taylor Proctor väntas anlända i september. Eventuellt kommer Wurtz tidigare eftersom hon också kommer att ha ett tränaransvar för Östersund U.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *