Jämtland startar nästa vecka

Jämtland Basket går igång med sin lagträning nästa vecka. Precis som Östersunds damer är det Lugnviks Sporthall och ATS-hallen som blir träningshallar i början.

Lugnvik är bokad till 15 augusti. Därefter ska den uppgraderade ATS-hallen (det ”nya” trägolvet) vara klar.

Träningstruppen blir som väntat helsvensk i början och kommer troligen också att omfatta en del spelare från Jämtland U.


Torbjörn Gehrke.

Torbjörn Gehrke, som kom tillbaka till Östersund i går måndag efter semester, kommer att leda träningen i början, troligen tillsammans med Anders ”Bagarn” Olsson. Zeljko Brlek är inblandad i EM-slutspelet med Sverige H16 i Polen och återvänder inte till Jämtland förrän i mitten av augusti.

De spelare som kommer att saknas nästa vecka är förmodligen alla de fem landslagsspelare som varit eller är igång med EM-slutspel, träningsläger och landskamper.

Anton Kobylak-Berglund avslutade i söndags en lång sommarsäsong med Sverige U20 och får därför ledigt ett antal dagar extra.

Olle Lundqvist och Daniel Johansson var bokade att spela EM-slutspel för H18 i Turkiet, men eftersom det har skjutits på framtiden kan de troligen ansluta till Jämtland tidigare än beräknat.

Oliver Gehrke och Adam Johansson däremot kommer att vara upptagna med EM-slutspelet för H16 i Polen en bra bit in i augusti.

– Den exakta planeringen är inte klar, men vi börjar sannolikt med kondition den 16 augusti. Vi kör på som vanligt med Basketettanlaget (Jämtland U) och Basketligalaget (Jämtland A) I Lugnvik och styrka under första två veckorna i augusti, berättar Torbjörn Gehrke.


Peter Johansson.

Apropå EM-slutspelet för H16 i Radom, Polen: Gehrke liksom klubbdirektör Peter Johansson kommer troligen att ”hårdbevaka” delar av turneringen. Anledningen: sönerna Oliver och Adam är uttagna i den svenska truppen och då är det förstås en självklarhet att vara på plats.

Publicerat av

Hans Andersson