Mera Jämtland Basket

Här kommer en liten revidering av förra Blogginlägget apropå Jämtland Baskets höststart. 

Eftersom så pass många A-lagspelare inte är på plats till måndag 1 augusti, blir lagträningsstarten framflyttad till 16 augusti.

– Vi har alltså två landslagsspelare på EM, tre spelare som behöver vila efter en hektisk landslagssommar och fyra importer som anländer först i september. De enda spelare som inte har landslag är Niklas (Larsson) och Gustav (Hansson) och de är i bra träning på hemmaplan, menar Torbjörn Gehrke.

Svenska Basketbollförbundet, eller respektive landslagsledning, mer eller mindre ”kräver” att spelarna ska vila tre veckor efter en landslagssommar. Det innebär att Jämtlandsledningen måste ”vänta in” sina blågula spelare.

– Vi kör på med de cirka 25 spelare som finns i JBU under början av augusti och drar sedan igång Jämtland A:s konditionsvecka 16 augusti. Det är samtidigt som vi har ett barn- och ungdomsläger i samarbete med ÖFK, ÖIK, ÖDFF samt KFUM Östersund, 16-19 augusti, berättar Torbjörn Gehrke.

Jämtland siktar på att ha de fyra importerna på plats första veckan i september. Jaan Puidet, Preston Purifoy, Dino Cinac och Mike Bruesewitz.

Jämtland jobbar även på försäsongsmatcher mot Umeå (kanske även norska Baerum) runt 9-11 september.  Därefter väntar den högklassiga turneringen i Luleå, Quality Hotell Basket Cup, 16-19 september. Torbjörn Gehrke vill gärna ha ytterligare träningsmatcher helgen därpå, 23-25 september.  


Torbjörn Gehrke.

Dessutom ska du alltså se H16-EM i Polen i augusti?

– Ja, men tyvärr kan jag inte vara där hela tiden. Det är för mycket som händer här hemma, med Jämtland Basket och ligalaget. Jag kommer att vara på EM enbart på gruppspelet, de tre första matcherna, sen måste jag hem. 
 

Publicerat av

Hans Andersson