Berkelund aktuell för Jämtland Basket

NSD:s Basketblogg avslöjar i dag att Södertäljes U20-landslagsman Samuel Berkelund är aktuell för Jämtland Basket. 
Den 203 cm långe forwarden ska enligt NSD inom kort ta beslut om att stanna i Södertälje eller flytta till Östersund och Jämtland.

Berkelund skulle kunna vara en idealisk förstärkning till Jämtlands just nu tunna insiderotering. Han skulle också kunna fylla den plats som Mattias Markusson lämnat, både i ligalaget och i division 1.

Faktum är att Jämtland Basket sannolikt kan erbjuda en bättre utvecklingsplattform än Södertälje. Då talar vi om möjligheten till speltid. Hos Vedran Bosnic skulle Berkelund förmodligen vara lite längre ned i roteringen. 

Jämtlands headcoach Torbjörn Gehrke är inte vidare pigg på att kommentera läget, men säger i alla fall så här till oss:

– Det skulle förvåna mig om inte alla Ligalag i landet skulle vara intresserade av att ha med Samuel i sin trupp. Men jag har ingen kommentar vad gäller Samuels vara eller icke vara i Östersund. 

Kan du bekräfta att ni för samtal med honom?

– Vi har pratat – ja. Men EM har varit prioriterat för Samuel, så ingen kontakt efter det. Vi har även pratat med klubbdirektör Robert Andersson, Vedran Bosnic och framförallt Ludwig Degernäs, som är djupt engagerad i Samuels förutsättningar för att ta nästa steg. 

Publicerat av

Hans Andersson