Ingen Olivia eller Elsa i EM-kvalet


Elsa Paulsson-Glantz.


Olivia Lindgren.

Sveriges nye förbundskapten Francisco Pinto har tagit ut en stark trupp till EM-kvalet mot Finland.

Östersundsduon Olivia Lindgren och Elsa Paulsson-Glantz, som var uttagen till lägret i Örebro, får dock inte plats i truppen.

EM-kvalmatchen spelas i Luleå, 23 november, och är den sista i serien. Det första mötet mellan länderna vann Sverige på bortaplan med 59-49.

Truppen samlas den 17 november i Luleå. Alla spelare som är friska har tackat ja. För Abigail Asoro och Josefin Vesterberg är skadade, men ska kunna vara återställda till matchen.

– Det är en laddat lag som kommer att samlas i Luleå i november. Kul att konstatera att alla spelare som är friska vill vara med, säger Pinto till basket.se.

Inför den sista EM-kvalmatchen gäller det att Sverige vinner med så mycket som möjligt och dessutom är man beroende av andra gruppers resultat. Kvalet består av nio grupper där segrarna och de sju bästa tvåorna går vidare till Eurobasket i juni 2017 i Tjeckien. 

 – Vi ska vara så förberedda vi bara kan och göra vårt jobb. Dessutom räknar vi med en sjätte spelare i form av en kunnig och fanatisk hemmapublik i Luleå, säger Francisco Pinto.

Sveriges 14-mannatrupp:

Farhiya Abdi, Maccabi Ashdod, Israel, Abigail Asoro, Northumbria, England, Anna Barthold, Luleå, Binta Drammeh, UNIQA Sopron, Ungern, Elin Eldebrink, Yakin Doku BGD, Turkiet, Frida Eldebrink, Mersin BSB, Turkiet, Salome Kabengano, Josefin Vesterberg, Tanya Massamba och Martina Stålvant, Udominate, Elin Ljunggren, Mark, Kalis Loyd, Landes, Frankrike, Amanda Zahui, Nadezhda Orenburg, Ryssland, Ellen Åström, Telge.
 

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *